Geheime kamer

Kastelen en oude landhuizen hebben vaak geheime gangen en verborgen kamers… De kasteelheer kon zo plotseling verdwijnen en ergens anders weer opduiken. Zijn er in jouw huis ook geheime plekken te vinden? Maak je eigen geheime ruimte!

Zoek je eigen geheime kamer

Geheime kamer van buiten

Op zoek

Om de kamer geheim te houden is het belangrijk dat de toegang niet goed herkenbaar is. En er moet natuurlijk genoeg ruimte zijn! Kun jij in thuis een perfecte geheime ruimte vinden? Ga op zoek naar de perfecte plek in een kast, onder de trap of in de schuur…

Verstoppen

Een geheime kamer moet natuurlijk geheim blijven! Van buiten moet niemand kunnen zien dat jij daar zit. Sluit je plek af met een deur, dozen, kleden of stoelen. Het mooiste is wanneer anderen je niet kunnen zien maar jij wel alles in de gaten kunt houden. Maak kieren en gaten zodat je naar buiten kunt kijken en iedereen kunt bespieden. Stop een potlood of zakdoek tussen een kastdeur. Zo blijft deze net genoeg open staan om wat licht binnen te krijgen en naar buiten te kunnen kijken.

lampje en leeuw in geheime kamer

Fijne zitplek

Hoe richt je jouw geheime plek in? De ruimte die je hebt gevonden is misschien maar klein. Toch wil je er lekker kunnen zitten of liggen. Leg kussens en dekens neer om een fijne zitplek te maken. Vergeet ook niet om voor een tafeltje of misschien zelfs een lampje te zorgen.

Wat neem je mee?

Je geheime kamer is de perfecte plek om te doen waar jij zin in hebt. Wat ga jij daar doen en wat neem je mee? Een boek? Strips? Je kleine spelcomputer?
Verborgen ruimtes zijn vaak erg donker. Het is heel belangrijk dat je licht hebt! Neem dus in ieder geval een zaklamp mee. Maak de zaklamp aan het plafond of hoog aan de muur van je verborgen plek vast. Dan heb je je handen vrij om alles te doen! Zorg er wel voor dat je de lamp snel uit kunt doen wanneer er iemand in de buurt komt…

Wat heb je nodig?

  • Kussens
  • Tafeltje
  • Oude lappen
  • Lampje

Bouwman zegt: Gewoon een muur metselen in je kamer, met een geheime deur erin, die alleen opengaat als je de geheime knop weet te vinden. Wel pas gaan metselen als je ouders even niet thuis zijn.

Bouwman zegt: Ik zou Bertje meenemen naar die geheime kamer, gezellig. Als-ie maar wel zijn snavel houdt.

tip

1. Kast in de hoek Kun je geen geheime plek vinden? Richt je eigen kamer dan opnieuw in… en zorg dat je een kast schuin in de hoek zet. Achter de kast is dan veel ruimte! Zorg dat het een klein kastje is, zodat je ‘m makkelijk even kunt verschuiven om in de geheime kamertje te komen…

2. Achter de bank Geen kast in je kamer? Kijk dan in de woonkamer eens achter de bank… kun je daarachter kruipen?

Raadsel Wat moet je nooit doen?
Een geheim vertellen in een kamer met kliklaminaat.

  • Geheime kamer
  • Bertje wil post!
  • post@bouwmanenbouwman.nl
  • Mail je foto of filmpje naar ...

ZELF POST STUREN!!

youtube still frame

Schrijf een reactie in het blauwe veld hiernaast of stuur een e-mail Een foto of video sturen? Bekijk de uitlegvideo.

Reacties zijn gesloten.

Tags: geheim, verstoppen